Sare vărsată, orez aruncat peste miri şi usturoi utilizat ca protecţie...Ştiţi ce au toate acestea în comun? Chiar dacă ne vine greu să credem, superstiţiile fac parte din vieţile noastre chiar şi în plin secol 21. Vă prezentăm, câteva din tradiţiile culinare pe care mulţi din noi încă le respectă.

  • În unele părţi ale Chinei se consideră că tăiţeii semnifică viaţa – cu cât sunt mai lungi, cu atât vei trăi mai mult, iar dacă îi tăi îţi scurtezi existenţa. Aşa că data viitoare când găteşti paste, ai mare grijă la metoda prin care le pregăteşti!
  • Timp de secole întregi pescarii au fost convinşi că bananele aduc ghinion. Se pare că totul se trage de la un pescar care s-a simţit rău după ce a mâncat o banană. Urmărea? A pus boala şi captura slabă din ziua respectivă pe seama inofensivului fruct...Ai grijă aşadar când te invită cineva la pescuit – chiar dacă e doar o superstiţie, nu se ştie pe cine superi dacă îţi iei o banană ca gustare.
  • Tradiţia usturoiului ne este extrem de cunoscută, având în vedere că trăim în patria celui mai celebru vampir...Se ştie că usturoiul ar trebui să ţină la distanţă spiritele şi vampirii. Totuşi, mai bine ne bazăm pe faptul că usturoiul ne păzeşte de gripă, ne ajută să respirăm mai bine atunci când suntem răciţi şi oferă o aromă delicioasă mâncărurilor.
  • Ai observat probabil că la sfârşitul unei cununii se obişnuieşte că mirii să fie „scăldaţi” de o ploaie de orez. Se consideră că acesta aduce prosperitate şi sănătate tinerilor însuratei.
  • Ai vărsat din greşeală puţină sare? Ei bine, superstiţioşii spun că te vei certa cu siguranţă cu cineva, aşa că înlătură rapid ghinionul aruncând un pumn de sare peste umărul stâng. Totuşi, ai grijă: dacă eşti în bucătăria altcuiva şi persoana respectivă te prinde aruncând pumni de sare peste umăr, e posibil să ai oricum parte de o ceartă...
  • Atunci când iei masa cu cei dragi sau cu prietenii, se spune că nu e bine să le dai ardei iuţi, ci fiecare trebuie să îi servească singur. Dacă îi dai cuiva un ardei usturat, se pare că există şanse ridicate să vă certaţi...
  • O superstiţie veche spune că nu trebuie să laşi întregi cojile de ouă după ce mănânci conţinutul. Motivul? Se pare că vrăjitoarele şi-ar face bărci din acestea şi ar porni pe mare să stârnească furtuni.
  • Pe vremuri se consideră că aduce ghinion că două persoane să îşi toarne ceai din acelaşi vas. De asemenea, se spunea că dacă ridici capacul ceainicului în timp ce acesta încă se prepară, urmează să primeşti o vizită.