USL s-a rupt. PNL a ieşit de la guvernare. O decizie luată cu o majoritate covârşitoare de voturi, decizie prin care liberalii îşi spală păcatul de a intra într-o alianţă cu partidul baronilor locali.

Surprinzător mi se pare gestul lui Călin Popescu Tăriceanu, fost lider al PNL, de a merge la guvern pentru a discuta cu Victor Ponta despre menţinerea USL. Tăriceanu nu a dorit ieşirea de la guvernare, dar îl cunoşteam ca pe un om de partid, un om care înţelege mecanismele de partid, care ştie foarte bine că într-o formaţiune politică minoritatea se supune majorităţii.

Ori majoritatea liberalilor cu funcţii de conducere au spus pas iubirii cu PSD, preferând să nu accepte să fie călcaţi în picioare pentru interesele partidului televizor.

În asemenea condiţii nu înţeleg ce discută fostul premier( pe care până acum l-am considerat un politician excelent) cu actualul premier. Poate că Tăriceanu a mers la Palatul Victoria pentru a discuta despre pasiunea comună pentru cursele de raliu, poate că discută despre negocierile cu FMI...

Călin Popescu Tăriceanu de astăzi nu mai este politicianul de care sunt îndrăgostite toate babele de la ţară, mulţumindu-i zi şi noapte pentru faptul că le-a dublat pensiile. Nu mai este premierul care i-a spus „pas” lui Traian Băsescu şi a refuzat să îşi dea demisia atunci când preşedintele îi solicita acest lucru.

Tăriceanu de astăzi încearcă să pozeze în victimă şi să arate că Antonescu nu se mai bucură de sprijinul colegilor. Probabil că s-a speriat de divorţul dintre PNL şi PSD, probabil că îi plăcea statutul de politician la guvernare...

Oricum ...dezamăgitor Tăriceanu de astăzi...