De multă vreme, poate de la retragerea Generaţiei de aur încoace, naţionala este un ateleier de revopsit, de recondiţionare a jucătorilor, în general. Încă mai este şi acum, chiar dacă nivelul operaţiunilor a mai scăzut. Naţionala seamănă, de ani întregi, cu un atelier deţinut de nişte şmecheri care ştiu să dea kilometrajul înapoi.

Aceasta este explicaţia pentru selecţiile controversate făcute în ultimii ani. Este motivul pentru Sânmărtean are sub 20 de selecţii la naţională şi mai are niţel şi va ajuns de Papp. Dar este motivul şi pentru care Sânmărtean, ajuns la apusul carierei la FCSB, nu e înlocuit decât abia în minutul 78, deşi a fost mână moartă în toată repriza a doua.

Este, totodată, şi motivul pentru care Constantin Budescu are, la 26 de ani, primul meci într-un joc oficial la naţională. De ce? Pentru că n-a avut loc. De Cociş, Stancu, Chipciu, Marica, Torje, etc, fotbalişti selecţionaţi cu îndârjire.

Şapte dintre jucătorii are au evoluat aseară au trecut pe la FCSB. Dintre ei, Keşeru a ieşit pozitiv în evidenţă, deşi şi el trebuia înlocuit în repriza a doua. Cu Alibec, de exemplu.

Dacă Budescu a intrat abia în minutul 78, prima schimbare a lui Iordănescu a fost Chipciu, încă din minutul 67. Fecesistul a luat galben la două minute. Poate asta o fi fost tactica... Cine ştie ce revelaţie a avut generalul pipăind icoana din buzunar?

Hai să nu fim răi! Până la urmă, Iordănescu a cedat deja prea mult... Le-a făcut pe plac ziariştilor şi l-a selecţionat pe Budescu, nu?

În rest e treaba specialiştilor care ştiu să dea kilometrajul înapoi: Chipciu trebuie vândut de Gigi, Torje are nevoie să-şi găsească o echipă mai bună de club, Papp trebuie spălat după ruşinea din Europa şi aşa mai departe.