Patronul Petrolului, Dan Capră, acţionarul Nicolae Capră şi directorul general Marius Bucuroiu se află în arest preventiv şi sunt şanse mici să iasă prea curând.

SC FC Petrolul SA aparţine unuia sau mai multor oameni, însă Petrolul, în toate celelalte sensuri ale sale, este un bun comun al iubitorilor acestei echipe. Asta a vrut să spună Victor Astafei în declaraţia acordată Jurnalului Prahovean. Asta spun şi suporterii când strigă “Petrolul suntem noi”!

Asta poate că nu au înţeles cei aflaţi acum în arest preventiv. Există, desigur, prezumţia de nevinovăţie care rămâne valabilă până la o hotărâre definitivă a instanţei. Dar, dacă se va dovedi că au implicat clubul, înseamnă că au atentat la imaginea şi la integritatea sa.

Nu au înţeles că le-a căzut în mână (chiar le-a căzut) un giuvaer de care nu au ştiut să aibă grijă.

Indiferent de situaţia grea în care s-ar fi aflat clubul, conducătorii săi nu aveau dreptul să-l expună. Pentru că nu l-au făcut ei, de la zero, acum 90 de ani! Şi nici atunci n-ar fi avut!

Chiar şi aşa însă, Petrolul nu moare! Din nebuloasa în care se află acum clubul s-a născut, iată, un nou slogan. Atâta vreme cât există spiritul Petrolului şi oameni dispuşi să lupte, Petrolul va trăi. Şi va merge mai departe. Keep walking!

Şi încă ceva: You’ll never walk alone!