Coborât de undeva din negura anilor comunismului cronic, când glasul tremurând al tânărului Ion Iliescu proslăvea orânduirea socialistă pe care apoi urma să o trădeze într-un bun spirit românesc, PSD Prahova a dat publicităţii un comunicat de presă cu titlul : „Tinerii din PSD Prahova s-au strâns la o terasă pentru a urmări discursul lui Victor Ponta”.

Lăsând la o parte ridicolul comunicării şi modalitatea în care a fost transmisă informaţia privind şpriţurile tinerilor social-democraţi asezonate cu declaraţiile de partid ale întâiului purtător de stindard roşu, Victor Viorel Ponta, comunicatul trezeşte fiori pentru cei care preţ de ani buni au fost prizonierii socialismului utopic, ai societăţii bazate pe idea de om nou, sclav al mentalităţii induse de mai marii comunişti ai ţării.

Dar cum ar putea să gândească şi să grăiască cineva care şi-a făcut din Ion Iliescu un model de viaţă ? Iată ce declara Ion Iliescu în anul 1969 la Congresul PCR : „Datoria întregului activ, a tuturor uteciştilor, aşa cum pe bună dreptate sublinia şi tovarăşul Ceauşescu, este de a depune eforturi perseverente, pentru a face ca fiecare organizaţie a UTC să devină un organism activ, dinamic, receptiv la nou, la cerinţele şi preocupările tineretului, capabilă să mobilizeze întreaga masă a tinerilor la activitatea vie pentru înfăptuirea politicii partidului. Pot să declar în faţa Congresului că cei peste 2.300.000 de membri ai UTC se consideră ostaşi devotaţi ai partidului, militanţi activi pentru înfăptuirea programului său de construire a socialismului şi comunismului pe pământul României”.

Azi, la 45 de ani de la acel discurs sinistru al tânărului, pe atunci, Iliescu, într-o Românie care se vrea europeană, cineva poate da un astfel de comunicat : 

Cu prilejul marcării a doi ani de la referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu, Partidul Social Democrat se reuneşte în şedinţa Consiliului Naţional la Craiova în vederea pregătirii acţiunilor necesare viitoarei campanii pentru alegerile prezidenţiale.

Tinerii din TSD Prahova, care nu au apucat să plece spre Craiova, s-au strâns la o terasă din centrul Ploiestiului pentru a urmări discursul preşedintelui PSD, Victor Ponta. Numeroşi tineri social-democraţi din Ploieşti şi judeţ au urmărit pe un ecran imens discursul şi mesajele transmise întregii ţări de conducerea PSD.

Lansarea oficială în lupta pentru alegerile prezidenţiale a liderului Victor Ponta a fost primită cu entuziasm de tinerii social democraţi, pregătiţi să înceapă o nouă ”bătălie electorală”, după reuşita recentă de la alegerile europarlamentare.”

Azi ne-am întors în timp şi asta doare! Şi nu am avut nevoie de nicio maşină să facem acest lucru. Doar de somnul naţiunii care continuă să nască monştri.