Situaţia destul de complicată de la Petrolul a dat drumul din cuşcă hienelor din fotbal. Deja echipa este văzută ca una în curs de destrămare, numai buna de a fi rupta in bucati. Nu mai departe de ieri, celebrul Mitică Dragomir a ieşit pe piaţă cu sfaturi pentru Steaua, careia îi sugerează că ar fi bine să transfere de la Ploieşti cel puţin 3 jucători pentru a deveni invincibilă in campionat.

"La Petrolul sunt probleme cu banii şi Steaua ar trebui să ia jucători de la ei. I-aş transfera pe Alcenat şi pe Toto Tamuz imediat. Ar fi foarte buni pentru Steaua. Daca s-ar putea, l-aş aduce şi Teixeira. Cu aceste transferuri, Steaua ar fi o forţă şi ar câştiga lejer campionatul şi ar intra în Champions League. Trei ani nu îi mai bate nimeni în Liga 1", a declarat Dragomir la DigiSport.

Este clar că la Ploieşti lucrurile nu sunt nici limpezi şi nici pe roze. Insă, de aici şi până a cânta prohodul Petrolului este un drum lung. Data de 13 ianuarie este una extrem de importantă în viaţa clubului, la acea data stabilindu-se daca gruparea ploiesteana intra sau nu intra in insolventa. O eventuală intrare în insolvenţă ar fi catastrofală pentru echipă, atât de mult doritele participări în cupele europene devenind inaccesibile, ca să nu mai vorbim de celelalte limitari din viaţa competiţională.

 Tocmai de aceea, această pauza de iarna ar trebui sa fie pentru toti factorii implicaţi în viaţa echipei nu o perioadă de linişte ci una de lucru, de găsire a soluţiilor imediate si de perspectiva pentru salvarea clubului. Ca discutam de vânzarea unor jucători pentru a obţine banii necesari plăţii datoriilor, că discutăm de amânarea plăţilor pe o perioadă corectă, însoţită de garanţii că plata se va face sau de o renegociere a oricăror clauze contractuale, cert  este că nu mai avem timp.

Intre dorinţă şi putinţă este o prăpastie care uneori este prea mare. Dar când vorbim de Petrolul, nicio renunţare,  niciun sacrificiu nu poate  fi insurmontabil. In acest context, ambiţiile nu îşi au locul.

Istoria noastră, ataşamentul suporterilor faţă de club, poezia fotbalului ploiestean, toate obligă. Obligă la calm şi decenţă în găsirea soluţiilor. Ceea ce ne presează este timpul, atât de puţin rămas în rezolvarea situaţiei. De judecat, nu trebuie să o facem noi, existând organisme abilitate în acest sens. Insă, acum, în ceasul al 12-lea, trebuie să fim hotărâti să găsim o soluţie să ieşim din criză. Altfel, hienele din fotbal abia aşteaptă să ne rupă in bucăţi. Pe noi, clubul, istoria lui. Şi aşa ceva nu este admisibil!