Azi a fost o zi plină de haz pentru mine. Am aflat de la doi candidati pentru Primăria Ploieşti  că au peste 30% in sondaje şi am fost sfătuit să nu mă supăr că nu o să iasă prietenul meu, Cristi Ganea. Fiecare mi-a mărturisit, fie direct, fie prin prieteni comuni, că ar avea peste 30 % !  Săptămâna trecută auzisem că un alt contracandidat ar avea peste 40 de procente, iar un miniindependent specializat in falimente ale autobazelor năzuia şi el la vreo 25 de procente, suficiente cât să il suie pe primul troleu al Ploieştiului, dacă nu ia foc. Lasă, să fie ca vorba lui Gică Hagi : să fie bine, ca să nu fie rău ! In conditiile acestea eu nu mai inteleg de ce om mai ţine noi alegeri şi nu punem sondaje în plic inchis, cu licitaţie. Nu am mai economisi şi noi ceva bani, asa? Că deja am ajuns pe la 125% fără a socoti şi campionii.

Culmea, mie, pe sondajul Avangarde (zice că aştia ar fi seriosi, nu glumă) mi-a dat altfel. Pe probe, fraţilor, nu aşa, din pix! Sau, mă rog, din print. In ritmul ăsta o să ajungem să avem 11 primari pentru Ploieşti, că mă gândesc că fiecare candidat are „casa” lui de sondare: Word-ul J), trăiască mama lui de om de stiintă.

 Sau o să ajungem ca in Las Fiebinţi unde in competiţia pentru primar erau primarul în exercitiu şi viceprimarul. La sfârşitul scrutinului iese primarul şi spune: A fost o competiţie echilibrată. Participarea la vot a fost excelentă: 100 %, adică toti cei 520 de votanţi din comună au ieşit la vot. In mod surprinzător a ieşit balotaj: si eu şi vicele am avut acelaşi numar de voturi, câte 430 fiecare! Serena Williams ştie de ce! Pace ţie, cititorule!