Să fie ceva timp de când nu am mai scris la gazetă. Nu că nu aş fi avut ce spune sau  băga băţul prin gard, dar mi s-a părut cuviincios să nu apar şi eu când alţii se băteau pe prima pagina. Şi le-a ieşit ! Dar cum tace omul cât tace, iar la sfărşit tace din nou (asta e din lirica iohannistă), mi-am zis că ar fi cazul să mai iau o gură de aer, din când în când, şi să mai pun neuronul rămas din bătălii să dea măsura capacităţii sale de a scrie fapte de glorie. Sau măcar câte un articolaş, acolo, cu gânduri apărute brusc.

Acum  vreo 10 zile am votat bugetul Ploieştiului, cel din care se face şi deszăpezirea. Şi cum gândirăm noi acolo, pe baza studiilor ştiinţifice ale unui grup de cercetători  britanici, am ajuns la concluzia că oraşul nostru se află într-o zonă temperat continentală. Adică patru anotimpuri. Care va să zică, coana Joiţico, se pare că “ prentâmpu” de la Paris ar veni şi la noi prin martie, zice la ştiinţă. Sau chiar în aprilie, uneori, dacă ne mai procopseşte Şefu ăl Mare cu vreo zăpadă mai târzie.

Deşi se părea că toţi suntem de acord cu asta şi că un gospodar ar trebui să aibă şi ceva bani să dea zăpada într-un an, onor domnu’ primar a "decretat" că, fiind februarie, nu mai ninge şi nu sunt necesari bani pentru această operaţiune!  Acum, să mă ierte Dumnezeu....să-l fi păcălit cineva dintre consilierii săi de taină, mai pe minus cu cultura generală, sau e prea tânăr să simtă vremea rea în articulaţii ?! Şi cum, vorba cântecului, dacă dragoste nu e, nimic nu e, cam aşa-i şi cu zăpada…dacă bani nu sunt, nici utilaje nu veţi vedea! Sau dacă vedeţi, să vă faceţi selfiuri cu ele, că vor fi de colecţie!

Şi ce rămâne de făcut? Simplu….la lopeţi, voinicii mei şi la alegeri în 2020!

PS. Am fost informat că la nivelul de cheltuieli alocate în buget pentru deszăpezire ne putem permite doar organizarea de intălniri cu clerul, pentru rugăciuni de încălzire a vremii. Ca în ceea ce priveşte vremurile de la Ploieşti....