Rochia care păcăleşte radarele a fost creată de o tânără din SUA. Inedita invenţie are imprimate o serie de numere şi cifre care par a fi ale unor autoturisme, iar astfel sistemele video de identificare ale Poliţiei sunt puse în dificultate.

Tânără din SUA a devenit, cu prima ei creaţie, designer vestimentar, iar invenţia a fost prezentată la o conferinţă pe teme de securitate IT şi a surprins pe toată lumea.

Hainele făcute de Kate Rose au imprimate o colecţie de plăcuţe de înmatriculare dispuse într-o ordine care redă pasaje din cel de-al patrulea amendament din Constituţia Statelor Uite, care îi protejează pe cetăţeni de supravegherea abuzivă a guvernului.

Camerele radarelor şi cele de supraveghere a traficului sunt puse în dificultate, deoarece nu pot face diferenţa între plăcuţele reale ale autoturismului şi cele imprimate pe haine. Astfel, în sistemul poliţiştilor sunt înregistrate mai multe numere, ceea ce înseamnă că oamenii legii trebuie să le verifice pe fiecare în parte înainte să ia măsuri împotriva proprietarului maşinii. Kate a spus că vrea să descurajeze dezvoltarea sistemelor de supraveghere a cetăţenilor.


Sursa: libertatea.ro