Opel va rechema peste 1.000 de automobile în România, parte din campania la nivel global care vizează peste 200.000 de autoturisme. Acestea au nevoie de un upgrade al soft-ului motorului, din cauza depăşirii nivelului de emisii de noxe.

 

În urmă cu câteva zile, o informaţie referitoare la o amplă campanie de rechemare în service a modelelor Adam şi Corsa, produse de Opel, a fost publicată din surse neoficiale de presa germană. Informaţia nu fusese transmisă de companie prin canalele obişnuite şi se referea la o problemă serioasă a unor motoare fosloite pe aceste două modele. Nu mai puţin de 210000 de automobile urmau să fie rechemate pentru a li se rescrie software-ul motorului, deoarece emisile de noxe ale acestor motoare depăşesc limitele legale. Presa germană vorbea despre aproape 55.000 de automobile înmatriculate în Germania, restul fiind vândute pe celelalte pieţe.

 

Acum, informaţia se confirmă prin canalele oficiale pe piaţa din România. Opel Southeast Europe Llc. reprezentanţă mărcii în România, a anunţat ANPC că a demarat, încă din aprilie, o companie de rechemare pentru Opel Adam şi Opel Corsa E, pentru „Actualizare Software - EmisiiNOX”. Potrivit fişei transmise autorităţilor din România, „sunt afectate doar autoturismele echipate cu motor pe benzină de 1.2 l şi 1.4 l (coduri RPO: LDC, LDD & LWD), produse în perioada 2018 - 1019”. Defecţiunea precizată de cei de la Opel confirmă informaţiile anterioare: „Este posibil ca nivelul de emsii Nox al autovehiculelor afectate să depăşească reglementările EURO 6d pe parcursul duratei de viaţă a autovehiculelor”.

 

Informaţiile neoficiale publicate iniţial vorbeau despre o posibilă funcţionare eronată a sondei lambda, care determină generarea de emisii peste limită după circa 50.000 de kilometri.

 

În România vor fi rechemate 1.071 de autovehicule Corsa E şi 42 de autovehicule Adam. Reparaţia se va face gratuit în reţeaua de service Opel din România, operaţiunea constând în „actualizarea modulului de comandă a motorului cu un nou software”.

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro