Ţi-ai achiziţionat o maşină, ai întocmit toate actele necesare, iar tot ce mai ai de făcut este să-ţi alegi un număr de înmatriculare. Cum poţi afla dacă cel dorit de tine este disponibil – cauţi pe Google „verificare număr înmatriculare”? Nu chiar, dar procedura este aproape la fel de simplă.

 

Există persoane care vor un număr preferenţial şi nu se mulţumesc cu cele oferite din oficiu de serviciul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Pentru a nu mai pierde timpul în faţa ghişeului, există o metodă online prin care poţi verifica dacă numărul de înmatriculare dorit de tine este disponibil.

 

Verificare număr înmatriculare – cum aflăm dacă un anumit număr este sau nu disponibil

 

Pentru început, trebuie să intri pe website-ul oficial DRPCIV, la rubrica „Verificare disponibilitate număr”. În urmă cu câţiva ani, vizitatorii paginii erau nevoiţi să îşi creeze un cont de utilizator pentru a accesa programul, dar sistemul a fost modernizat, iar acest lucru nu mai este necesar în prezent.

 

Nu trebuie decât să ne introducem adresa de e-mail în primul câmp al formularului, iar în cel de-al doilea vom tasta numărul de înmatriculare pe care ni-l dorim.

 

Bifăm caseta „Nu sunt robot”, după care apăsăm pe butonul „VERIFICĂ”.

 

După o căutare fulgerătoare prin baza de date, programul ne va afişa aproape instantaneu rezultatul. Mesajul este formulat pe şablonul „Numărul X este/nu este disponibil la data de Y ora Z”.

 

Pentru confirmare, verdictul ne este trimis şi prin e-mail, pe adresa pe care am furnizat-o în pasul anterior.

 

Site-ul DPRCIV subliniază faptul că acest program nu este destinat decât verificării valabilităţii unui număr de înmatriculare, ceea ce nu trebuie confundat cu rezervarea acestuia.

 

Reamintim că toate combinaţiile preferenţiale se atribuie contra-cost (45 de lei în plus faţă de costul unui set nou de plăcuţe).

 

De asemenea, nu vor putea fi atribuie combinaţii de litere cu semnificaţii obscene sau unele care pot fi asociate cu denumirile autorităţilor publice. De exemplu, nu se poate să alegi o plăcuţă de înmatriculare personalizată cu ”MAE” sau ”MAI”, printre altele.

 

 

 

 

 

Sursa: www.auto-bild.ro