Un britanic aflat la volanul unui puternic Audi R8 a dat de lucru poliţiştilor francezi din Normandia, care l-au surprins pe radar dar nu au putut să-i determine viteza de deplasare nici cu aparatul radar.

Şoferul a fost depistat circulând cu cel puţin 257 km/h pe autostrada A28 din Franţa, un adevărat record pentru şoselele din Hexagon. Cel puţin asta e limita maximă a aparatului radar, deoarece viteza maşinii era mult mai mare.  Limita de viteză pe autostradă, în Franţa, este de 130km/h.

Poliţiştii l-au urmărit aproape 7 kilometri pentru a-l ajunge cât de cât din urmă şi a-l soma să oprească. Şoferul a fost identificat drept un om de afaceri care lucrează în Londra în cadrul unei companii auto, dar poliţia franceză a refuzat să-i divulge numele.

Maşina a fost pus sub sechestru conform ordonanţei procurorului din Evreux, iar permisul de conducere al şoferului a fost reţinut. Englezului îi este acum interzis condusul pe orice şosea din Franţa.

Nu este primul incident. În mod frecvent, şoferii britanici se comportă pe şoselele din Franţa ca pe pistele de curse şi îşi încearcă motoarele la maxim, în detrimentul siguranţei celorlalţi participanţi la trafic.