Fostul realizator TV Jeremy Clarkson critică noua Dacia Duster, maşină pe care a testat-o pentru publicaţia „The Sunday Times”.

„Îţi asumi că totul a fost făcut din cutii reciclate de CD-uri, într-un atelier murdar din Vietnam, de copii-sclavi”, spune el la începutul recenziei.

Nemulţumirile sale se referă în special la cutia de viteze a maşinii Dacia, dar şi la preţul autoturismului, pe care-l consideră nejustificat de mare.

Totuşi, noua Dacie Duster a primit şi două bile albe: portbagajul mare şi spaţiul suficient pentru cinci adulţi.

Luna trecută, un vlogger auto din Marea Britanie critica şi el noul Duster. Atrăgea atenţia că versiunea standard a maşinii a obţinut doar 3 stele la testele de siguranţă. În plus, nu are radio, iar interiorul este anost, spunea atunci vloggerul respectiv.

Vânzările Dacia în Marea Britanie sunt printre puţinele din Regat care au o evoluţie pozitivă, cele mai multe dintre mărci având rezultate negative din cauza scăderii masive a pieţei în ultimele 12 - 15 luni. În primele 5 luni din 2018, Dacia a vândut 11.617 vehicule, cu 0,65% mai multe decât anul trecut, ajungând la o cotă de piaţă de 1,08%, scrie profit.ro.