Ruşii de la Lada au lansat noua generaţie a modelului Kalina, o automobil de clasă mică, care ar putea concura cu brio Dacia Sandero ca performanţe şi preţuri, informează Automarket.ro.

Lada a prezentat oficial noua generaţie a modelului de clasă mică Kalina. În gama producătorului rus, Kalina este poziţionată chiar deasupra modelului entry-level Granta. Noua Lada Kalina este disponibilă ca hatchback cu cinci portiere sau break şi se bazează pe o platforma modificată serios a primei generaţii Kalina. Noul model a fost rafinat cu ajutorul inginerilor Renault-Nissan, compania care deţine o parte din firma AvtoVAZ, cea care deţine marca Lada.

Vizual, noua Kalina este cea mai frumoasă Lada produsă în ultima vreme. Partea frontală este suficient de modernă, cu blocuri optice agresive. La interior însă situaţia este destul de spartană, însă modelul de top LX poate fi comandat cu ştergătoare automate, sistem infotainment cu touchscreen şi aer condiţionat.

Kalina va fi propulsată de un motor pe benzină de 1.6 litri disponibil în trei variante de putere între 87 şi 106 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, iar opţional poate fi montată o cutie automată cu patru trepte.

Acest model va fi folosit şi pentru readucerea la viaţă a mărcii Datsun. O versiune modificată a acestei generaţii de Lada Kalina va purta marca Datsun după 30 de ani de la ultimul model japonez produs de acest brand. Noul Datsun bazat pe Lada Kalina va fi model gândit pentru pieţele emergente şi va fi lansată în curând în India.

Preţului noului model se situează la 7.400 de euro, iar versiunea full option ajunge la un preţ de 10.300 de euro.