BMW a făcut publice primele imagini şi informaţiile oficiale cu a şaptea generaţie a BMW Seria 5 Sedan.

Noul model împrumută multe sisteme de la Seria 7 şi va impresiona cu siguranţă prin imaginea sportivă şi elegantă atunci când va ajunge pe şosele, în februarie 2017. Dinamica îmbunătăţită semnificativ, gama extinsă de sisteme de asistare şi conectivitate, alături de un sistem de operare nou şi inovator sunt cele mai importante dotări, scrie Digi 24.

Noul BMW Seria 5 Sedan are toate instrumentele necesare pentru a continua succesul înregistrat de predecesorii săi - peste 7,6 milioane de automobile BMW Seria 5 au fost vândute de-a lungul primelor şase generaţii.

Silueta noii generaţii vine cu o creştere uşoară a dimensiunilor exterioare: lungime 4.935 de milimetri, lăţime 1.868 de milimetri şi înălţime 1.466 de milimetri. Ies în evidenţă spaţiul mai mare pentru cap şi picioare în partea din spate a habitaclului şi portbagajul care are acum o capacitate crescută la 530 de litri.

Faţă de modelul precedent, automobilul este cu până la 100 de kilograme mai uşor şi are un coeficient aerodinamic de 0,22, un reper în segmentul superior al sedanurilor.

Constructorul propune patru variante de motor (propulsoare pe benzină şi diesel, cu patru şi şase cilindri), tracţiune spate sau sistem inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Sistemul de reglare a emisiilor diesel SCR, cel mai sofisticat de pe piaţă, este disponibil standard la toate versiunile diesel.

Sistemul de propulsie hybrid plug-in va fi disponibil din martie 2017. BMW 530e iPerformance dezvoltă o putere a sistemului de 185 kW/252 CP, oferă o autonomie electrică de 45 de kilometri şi are un consum de combustibil de 2,0 l/100 km.

Vârful gamei de motoare va fi propulsorul de 250 kW/340 CP aflat sub capota noului BMW 540i. Acest propulsor de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, produce un cuplu de 450 Nm. În ciuda plusului de putere şi de dinamică, consumul mediu este de doar 6,5 l/100 km. În variantă xDrive, BMW 540i este propulsat de la 0 la 100 km/h în numai 4,8 secunde