Mercedes-Benz a confirmat astăzi că va achiziţiona 25% din acţiunile producătorului de motociclete MV Agusta din Italia. Cele două parţi au semnat un acord de colaborare pe termen lung, dar detaliile financiare nu au fost dezăluite. Anunţată încă de la finalul lunii august, tranzacţia dintre divizia Mercedes-AMG şi MV Agusta a fost confirmată recent. Urmând modelul rivalilor de la Audi, care au achiziţionat producătorul de motociclete Ducati, Mercedes a decis să cumpere un sfert din MV Agusta, unul dintre cei exclusivişti constructori italieni de motociclete performante. 

Tranzacţia a fost confirmată oficial astăzi, fără ca cele două părţi să dezvăluie detaliile financiare ale achiziţiei. Conform zvonurilor iniţiale, Mercedes ar putea plăti 40 milioane euro pentru cele 25 procente. Cele două părţi au semnat un acord de colaborare pe termen lung, în special în zona vânzărilor şi a marketingului, iar Mercedes-AMG îşi va putea numi un membru în consiliul de administraţie MV Agusta. 

Tobias Moers, directorul executiv Mercedes-AMG a spus: „În MV Agusta am găsit partenerul ideal pentru Mercedes-AMG. Constructorul MV Agusta şi Mercedes-AMG sunt uniţi nu doar lunga istorie din lumea sporturilor cu motor ci şi prin perfecţiunea pe care o caută pentru produsele lor“.

Mercedes a colaborat iniţial cu Ducati, dar parteneriatul a fost oprit brusc, când marca italiană de motociclete a fost achiziţionată de către Audi în 2012. Noua colaborare dintre Mercedes-AMG şi MV Agusta oferă acces germanilor la motoarele de motocicletă performante cu trei şi patru cilindri cu capacităţi cilindrice ce variază între 675 şi 1.100 cmc, motoare ce ar putea fi folosite de Mercedes pentru viitoare modele electrice cu range extender.

MV Agusta a dominat lumea competiţiilor moto, dar a căzut în obscuritate în anii '70 şi '80. Marca a fost achiziţionată de către omul de afaceri italian Claudio Castiglioni, pentru ca apoi pe lista proprietarilor să se înscrie mărci ca Harley-Davidson şi Proton. Castiglioni a cumpărat din nou marca MV Agusta în 2010, iar compania este condusă în acest moment de către fiul său Giovanni. MV Agusta are 260 de angajaţi la uzina din Lago di Varese, din nordul Italiei.

Sursa: Automarket.ro