De la interdicţia impusă de ruşi circulaţiei unui autovehicul murdar la bizara amendă de 78 de dolari pentru cei care lovesc cu maşina un trecător, Huffington Post prezintă 50 dintre cele mai ciudate sancţiuni pentru cei care circulă pe drumurile publice.

În Marea Britanie este în vigoare o lege care interzice unei trăsuri să circule fără a fi dotată, în permaneţă, cu un balot de fân şi o desagă cu ovăz.

Toţi şoferii danezi sunt obligaţi ca, înainte de a porni, să se uite sub maşină. Poate cuiva i-a trecut prin minte să se ascundă acolo.

În Cipru este ilegal ca în timpul condusului să mănânci sau să bei. Nici măcar apă!

Toate maşinile trebuie să fie dotate cu ştergătoare de parbriz în Luxemburg. Chiar dacă nu au parbriz!

Ruşii vă vor amenda în cazul în care veţi conduce o maşină murdară.

Pe o autostradă din Germania este interzis să rămâi fără benzină.

În Spania este obligatoriu să mai ai în maşină o pereche de ochelari, chiar dacă porţi una. În unele oraşe spaniole maşinile trebuie parcate în dreptul caselor cu numere pare, în zilele cu numere impare ale lunii.

Farurile trebuie să fie aprinse şi ziua, în ţările scandinave.

Toţi şoferii din Estonia trebuie să aibă în dotare două imobilizatoare pentru roţi.

Turcii par să fie foarte atenţi când este vorba despre siguranţă. Un autoturism trebuie dotat cu triunghi reflectorizant, vestă reflectorizantă şi trusă de prim ajutor.

Conducătorii vehiculelor motorizate din Franţa sunt obligaţi să aibă asupra lor un alcoolscop. Dacă nu îl prezinţi la control, jandarmul te poate amenda cu 11 euro.

Maşinile din Serbia trebuie să fie dotate cu o bară de remorcare, dar şi cu trei metri de frânghie. Tot pentru remorcare.

În capitala filipineză Manila nu ai voie să circuli lunea dacă numărul de înmatriculare se termină cu cifra 1 sau 2.

O amendă echivalentă cu 65 de dolari este aplicată în Japonia şoferilor care stropesc trecătorii.

În Singapore şoferii nu au voie să se apropie la mai puţin de 50 de metri de trecători.

În statul american Alabama ai voie să circuli pe contrasens, pe o stradă cu sens unic, numai dacă îţi pui un felinar în faţa maşinii. Tot aici, te vei situa în afara legii dacă te gândeşti să conduci legat la ochi.

În Alaska nu ai voie să îţi legi câinele deasupra maşinii.

Nu ai voie să claxonezi, în Arkansas, în locurile în care, după ora 9, se servesc sandvişuri şi băuturi reci.

Este ilegal să sari dintr-o maşină care merge cu peste 100 km/h, în California. Tot aici, un vehicul fără ocupanţi nu are voie să circule cu mai mult de 95 km/h.

Curăţatul maşinii cu lenjeria intimă purtată este interzis în San Francisco (nu se precizează ce se întâmplă dacă lenjeria este nouă).

Femeile în capot nu au ce căuta la volan în California. Şi, oricât de confortabile ar părea, autostrăzile nu sunt paturi! Prin urmare, este ilegal să dormi pe o autostradă.

Tennessee şi California interzic şoferilor să împuşte animalele din maşină. Excepţie fac balenele.

În Hermosa Beach oficialii au interzis vărsarea băuturii Margarita pe stradă.

Dacă te gândeşti să îţi legi elefantul de un parcometru, în Florida, va trebui să plăteşti parcarea. Tot în Florida vei primi o amendă de 78 de dolari dacă loveşti cu maşina un trecător.

În Marietta, Georgia, ai voie să scuipi doar dacă eşti la volanul unui camion. Pentru cei care se deplasează cu autobuzul sau alt autovehicul este interzis. 

Este ilegal să îţi schimbi hainele într-o maşină fără să tragi perdelele, doar dacă nu o faci în timpul uni incendiu. Este valabil în Evanston, Illinois.

În Massachusetts vei fi amendat dacă ai pe bancheta din spate o gorilă.

Trecerea graniţei în statul Minnesota, fie că mergi pe jos, fie că eşti la volan, este interzisă atâta timp cât ai o raţă deasupra capului.

În Nevada nu ai voie să călăreşti o cămilă pe autostradă.

Dacă ţi s-a stricat maşina pe o stradă din Michigan, ai grijă să nu te apuci să-ţi citeşti ziarul în mijlocul străzii, pentru că este ilegal.