O maşină de familie preferată de români nu se mai vinde la noi în ţară. Această decizie a fost luată de producătorul auto, dar românii care doresc o maşină cu şapte locuri o pot cumpăra din Germania, preţul ei fiind chiar mai mic decât în România.

 

Maşina care nu se mai fabrică în România

Renault Grand Scenic este în top, atunci când vine vorba despre maşini de familie pe care românii le preferă. În continuare însă românii fac tot posibilul să o aibă, chiar dacă trebuie să o comande din Germania. Astfel, constructorul francez a spus că nu mai vinde Renault Grand Scenic în România, însă nici pe plan local. S-a luat măsura aceasta pentru a putea răspunde cererii mari de SUV-uri, iar la această oră, în portofoliul său există patru modele de SUV-uri, şi anume, Captur, Kadjar, Koleos şi noul SUV Coupe, Arkana.

 

Cât costă un Renault Grand Scenic nou

Dar cât costă un Renault Grand Scenic nou, de fapt? În Germania, la reprezentanţă, un autoturism Renault Grand Scenic poate fi cumpărat la preţul de pornire de 27.350 de euro. Aceste este preţul trecut în dreptul versiunii entry-level, Zen, cu motorizarea TCe 115 GPF şi transmisie manuală.

 

Maşina vine echipată din fabrică cu jante din oţel de 20 de inci, senzori de parcare, dar şi multe sisteme de asistenţă. Autoturismul mai beneficiază de un ecran tactil de 7 inci, geamuri fumurii, are aer condiţionat reglabil pe două zone completează lista de dotări.

 

Mulţi români preferă varianta de top care este, Black Edition, cu motorizarea TCe 160 şi transmisie automată EDC. Preţul pentru această versiune porneşte de la 38.350 de euro. Clienţii mai pot opta şi pentru un acoperiş panoramic, un head-up display, iar cele două locuri suplimentare pot să fie comandate pentru suma de 800 de euro în plus. Astfel, posesorii devin proprietarii unui Renault Grand Scenic cu dotări de lux.

 

În ce priveşte maşinile second hand, unităţi din cea mai recentă generaţie, construite după anul 2017, ele pot fi achiziţionate pe site-urile de profil cu preţuri cuprinse între 11.000 şi 17.000 de euro.

Renault Scénic este un vehicul compact multifuncţional (MPV) produs de producătorul auto francez Renault, primul care a fost etichetat ca atare în Europa. Se bazează pe şasiul maşinii mici de familie Mégane. A devenit maşina europeană a anului 1997 la lansarea sa în noiembrie 1996.

 

A doua, a treia şi a patra generaţie au un model numit Grand Scénic, cu şapte locuri mai degrabă decât cinci. Din a patra generaţie (2016), Scénic foloseşte acum trei / patru scaune spate pe bancă în loc de trei scaune spate individuale utilizate în cele trei generaţii anterioare, datorită măsurilor de reducere a costurilor.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro