Scandalul dieselgate este departe de a fi terminat! Constructorul german de automobile premium Audi, divizie a grupului Volkswagen, a anunţat vineri că va rechema la service până la 850.000 de autovehicule cu motoare diesel pentru resetarea sistemului software care controlează emisiile poluante, la câteva zile după un demers similar al rivalului Daimler.

Această rechemare voluntară, gratuită pentru clienţi, vizează vehiculele dotate cu motoare V6 şi V8 TDI care îndeplinesc normele Euro 5 şi Euro 6, vândute în Europa dar şi în alte ţări, exceptând SUA şi Canada. Prin această acţiune, Audi vrea să reducă emisiile poluante ale vehiculelor în condiţii reale de drum şi să evite o posibile interdicţie de circulaţie. Constructorul a adăugat acest serviciu este oferit şi posesorilor de vehicule mărcile Porsche şi Volkswagen echipate cu aceleaşi motoare.

Marţi, un alt producător german de autovehicule, Daimler AG a demarat şi el un program similar care vizează trei milioane vehicule Mercedes-Benz echipate cu motoare diesel din Europa care încalcă standardele privind emisiile poluante.