Icona Vulcano Titanium este singura maşină din lume construită în întregime din titaniu. Producerea sa a însumat 10.000 de ore de lucru manual.

Supercarul este evaluat la 2.5 milioane de euro.

Vulcano a debutat pentru prima dată în anul 2013, ca un exerciţiu de design al celor de la Icona. Atunci, prototipul avea o caroserie din aluminiu şi materiale compozite. Anul trecut, cu ocazia Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach, Icona a dezvăluit versiunea finală a maşinii pe care astăzi o vinde.

Pe lângă caroseria din titaniu, Icona Volcano beneficiază şi de un set de jante din aluminiu, cu dimensiuni de 20 şi 21 de inch, anvelope Pirelli P Zero şi sistem de frânare Brembo cu discuri din carbon ceramic şi şase pistonaşe pe faţă, patru pe spate.

Habitaclul este de fapt o celulă din fibră de carbon, căptuşită cu piele alcantara şi Poltrona Frau. Locul instrumentelor de bord este ţinut de un ecran digital cu dimensiunea de 12.3 inch, în vreme ce sistemul multimedia se proiectează pe un al doilea ecran cu funcţie tactilă şi butoane inspirate de cele ale avioanelor de vânătoare. Scaunele sunt construite şi ele din fibră de carbon şi sunt de provenienţă Sabbelt.

Inima noului supercar din titaniu este un motor V8 de 6.2 litri, împrumutat de la Chevrolet C6 Corvette ZR1, poziţionat în partea din faţă, dar în spatele axei anterioare pentru a oferi o mai bună ţinută de drum. Puterea totală este de 670 de cai, iar cuplul motor ajunge la o valoare uriaşă de 840 Nm. Toate resursele sunt transmise punţii spate cu ajutorul unei cutii cu padele amplasate în patele volanului. Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se realizează în aproape trei secunde, iar viteza maximă se opreşte la 355 de km/h.

Automarket