Jurnalul Prahovean a publicat la începutul săptămânii informaţia potrivit căreia patronii firmei Ana şi Cornel din Mizil au fost audiaţi în dosarul evaziunii fiscale din domeniul industriei alimentare, dosar în care prejudiciul este estimat la 50 de milioane de euro.

Informaţia noastră este confirmată, deoarece, mâine 1 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Justin Paraschiv, patronul firmelor Ana şi Cornel şi Carmistin.

Paraschiv, cel mai tânăr milionar din Top 500 România, se pare că este implicat şi în scandalul cărnii infestate cu salmonella.

Procurorii consideră că fostul iubit al Andreei Antonescu este unul dintre liderii reţelei care a produs o „gaură” de peste 50 de milioane de euro în bugetul statului.

Reamintim că luni dimineaţă, poliţiştii şi procurorii au făcut peste 160 de percheziţii în Bucureşti, Prahova, Călăraşi, Giurgiu şi Arad, într-un caz de evaziune fiscală în domeniul industriei alimentare, dosar în care au fost arestate deja 16 persoane, printre care şi procurorul Angela Nicolae. În dosar este implicat şi senatorul Nicolae Bădălău, liderul PSD Giurgiu.

Presa centrală susţine că Justin Paraschiv a părăsit deja ţara, fiind în Bolivia. Paraschiv este preşedintele Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România. La numai 31 de ani, tânărul din Mizil controlează un grup de firme a căror cifră de afaceri depăşeşte 120 de milioane de euro.