Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit vineri, 18 septembrie, în şedinţă extraordinară, organizată în sistem  audioconferinţă, în care a decis schimbarea scenariilor de lucru pentru o serie de şcoli din judeţ. Prin Hotărârea nr.48/18.09.2020 au fost dispuse umătoarele:

 

  • începând din 21.09.2020, activităţile didactice se vor desfăşura prin participarea

zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1), la următoarele unităţi de învăţământ din judeţul Prahova: Şcoala Gimnazială Internaţională „Spectrum” Ploieşti, Liceul „Simion Stolnicu” Comarnic (plus structure), Şcoala Gimnazială „Florin Comişel” Ploieşti, Grădiniţa cu program normal nr. 51 Ploieşti, Şcoala Gimnazială „Erou Sergent Grigore Ioan” Dumbrăvesti (plus structure), Şcoala Gimnazială „Ioan Moga” Diteşti, Şcoala Gimnazială Măgureni (plus structuri), Şcoala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploieşti plus Şcoala Gimnazială nr. 13 Ploieşti (structura). Aceste unităţi au funcţionat, în prima săptămână de şcoală, în Scenariul 2.

 

  • Ca urmare a avizului favorabil al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova,

la Şcoala Profesională Starchiojd (plus structuri) s-a dispus desfăşurarea, începând din 21.09.2020, a activităţilor didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 2). În prima săptămână de şcoală, procesul educational s-a desfăşurat aici conform Scenariului 3.

 

-  Pentru clasa a IV-a C din cadrul Şcolii Gimnaziale „Sfântul Vasile” Ploieşti se dispune suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” şi trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliului de administraţie al respectivei unităţi de învăţământ, avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 21.09.2020 .

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea instituţiei de învăţământ menţionată va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 

 a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

 b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor  instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

 

Hotărârea nr. 48/18.09.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

 

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.    

 

Hotărârea CJSU nr 48/18.09.2020 va putea fi consultată şi pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.          

 

INSTITUŢIA PREFECTULUI JUDEŢUL PRAHOVA

18.09.2020