Consiliul Local Ploieşti a aprobat joi trei proiecte de hotărâre vizând asocierea cu Ministerul Dezvoltării, pentru parteneriate prin care, la nivel central, vor fi făcute achiziţii din fonduri europene de mijloace de transport în comun. Municipalitatea urmează să primească 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 9 autobuze electrice, plus staţiile de încărcare aferente, la o valoare totală a achiziţiei estimată la peste 268 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 57 de milioane de euro.

Proiectele votate joi, cu unanimitate, de către consilierii ploieşteni, vizează semnarea câte unui parteneriat pentru fiecare categorie de vehicule, parteneriate în baza cărora Ministerul Dezvoltării va ţine la nivel central licitaţiile pentru aceste mijloace de transport public ecologice dorite din fonduri europene. Hotărârile stabilesc valorile totale estimate pentru aceste autobuze, tramvaie şi troleibuze, plus contribuţia proprie de la bugetul local, cota de cofinanţare, de 2% din valoarea eligibilă a proiectelor, urmând să se ridice la un total de aproximativ 5,4 milioane de lei.

Odată cu achiziţia celor nouă autobuze electrice, municipalitatea solicită şi trei staţii de încărcare rapidă şi nouă staţii de încărcare lentă, iar singurele discuţii din timpul şedinţei de joi a Consiliului Local au vizat lungimea mijloacelor de transport cerute, lungimi stabilite, la îndrumările ministerului, la aproximativ 12 metri pentru autobuze şi tramvaie, respectiv 18 pentru troleibuze.