Fapte incredibile petrecute în centrul municipiului Ploieşti! O fetiţă în vârstă de numai 10 ani a fost violată de mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani. Unul dintre aceştia a filmat parţial scena şi a postat înregistrarea pe o reţea de socializare.

Grav este faptul că scenele s-au petrecut în plin centru al Ploieştiului, în toaleta publică din zona Halelor Centrale. 

Tatăl fetiţei a sesizat Poliţia printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112. El a reclamat faptul că fiica sa a fost agresată de trei tineri. Violatorii au fost identificaţi, iar copila a fost audiată în prezenţa părinţilor, a unui avocat din oficiu precum si a reprezentanţilor DGASPC.  În cursul zilei de astăzi, persoana vătămată va fi prezentată Serviciului de Medicină legală Prahova, în vederea examinării medico-legale. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, act sexual cu un minor, pornografie infantilă şi lovire sau alte violenţe, a anunţat Poliţia Prahova.

Faptele sunt extrem de grave, mai ales având în vedere vârsta victimei. În toată Uniunea Europeană violul care are ca victimă un minor sub 12 ani este calificat ca agravant, iar pedepsele sunt extrem de dure. 

Vă reamintim că în urmă cu două luni, o adolescentă în vârstă de 17 ani a fost omorâtă, tot în apropierea centrului Ploieştiului (clădirea fostei Băi Publice). 

Poate că a venit vremea ca autorităţile locale să ia măsuri pentru ca siguranţa cetăţeanului să nu mai fie doar nişte simple cuvinte pe hârtie!