Iată că imaginea premierului Ponta şi a vicepremierului Dragnea plimbaţi în inspecţie la inundaţii, într-o barcă împinsă de pompieri pe o apă adâncă de 20 de cm a fost depăşită de o altă imagine surprinsă în China, tot la inundaţii.

În fotografie, care a devenit virală pe Internet, un oficial al autorităţii locale, încălţat în pantofi din piele, a fost surprins în timp ce era cărat în spate de către alt bărbat, într-o zonă din satul Lantian, provincia chineză Jiangxi (estul Chinei), în care apa ajunge până la glezne. În explicaţia foto se precizează că este vorba despre un oficial din cadrul Primăriei oraşului Guixi. Autorităţile de la Guixi au confirmat că incidentul a avut loc sâmbătă, în timpul căutării unor copii din sat care au căzut într-un râu. Wang, adjunctul directorului unui birou din cadrul primăriei, urma să traverseze o zonă inundată. Ding, un oficial de rang inferior, s-a oferit să-l care în spate.

Chinezii au reparat eroarea prin destituirea funcţionarului

Oficialul a fost deja destituit din post în urma impactului pe reţele de socializare a fotografiei respective. Acest gest a avut un „impact social negativ şi a pătat imaginea oficialilor din cadrul partidului“, au afirmat autorităţile locale. Provincia Jiangxi a fost afectată de ploi torenţiale începând de la 16 iunie, peste 18.500 de locuitori fiind evacuaţi.

În 2013, alt oficial a fost demis în urma publicării unei poze similare, care a devenit virală pe Internat la acea vreme. Incidentul s-a petrecut în provincia Zhejiang.

În România greşeala demnitarilor noştri – de rang prea înalt pentru a fi sancţionaţi - s-a soldat doar cu o serie de glume şi inventarea unor bancuri.