Aproape 300 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă.

Poliţia Prahova este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

Poliţiştii care vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică vor avea ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor intervenind rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, peste 200 sunt de la structurile de ordine publică, peste 50 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, se vor afla în rezervă poliţişti, fiind pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic aparate radar, atat pe autospeciale inscriptionate, cat si neinscriptionate.