Poliţişti de investigare a criminalităţii economice din Prahova efectuează 52 de percheziţii a sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice. 40 de persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 07 decembrie a.c., poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa.

Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2010 – 2016, 30 de societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de operaţiuni nereale.

Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăţi cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală şi alte 300.000 de euro din infracţiunea de spălare a banilor.

40 persoane urmează să aduse la audieri.

La activităţi participă şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “MateiBasarab” Ploieşti.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.