În şedinţa de astăzi, Consiliul de Administraţie al SGU Ploieşti a analizat şi a aprobat în principiu repararea gazonului stadionului Ilie Oană sub rezerva obţinerii, de la instituţiile acreditate, a unui certificat care să ateste cauza deteriorării accelerate a acestuia.

Potrivit primelor constatări, gazonul a fost afectat de o ciupercă, informaţia fiind oferită tehnic de firma care a făcut ofertă pentru lucrările de reparaţie. Membrii CA al SGU au considerat necesar ca informaţiile prin cauza deteriorării gazonului să fie certificată de un organism oficial, o solicitare în acest sens urmând să fie adresată deîndată. Se apreciază că lucrările vor putea începe săptămâna viitoare, după meciul cu FCSB.

Reamintim că valoarea lucrărilor de reparaţii se situează în jurul sumei de 15.000 de euro, cu o durată de execuţie de 55-60 de zile calendaristice. Lucrările trebuie terminate cel mai târziu la încheierea anului vegetativ 2015.

În caz contrar, singura variantă rămâne înlocuirea totală a gazonului, ceea ce ar presupune un efort financiar de circa 200.000 de euro, bani pe care municipalitatea nu îi are.