Cei şase afacerişti  importanţi din Prahova, reţinuţi ieri de procurori, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Astfel, câteva din firmele de construcţii foarte importante din judeţ vor rămâne, cel puţin pentru o lună, fără patroni.

Vă reamintim că Dragoş Ionescu (administratorul SC Conti), Nicolae Onea(patronul SC Coni) Marian şi Andrei Ţărândă (patronii SC Asfalt Sud Expert, foşti asociaţi Star T&D) Gheorghe Soare şi Costin Muşat au fost reţinuţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind începută urmărirea  penală. Cei şase sunt acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Procurorii susţin că în perioada 2010 – 2013, afaceriştii au desfăşurat operaţiuni comerciale nereale, cu societăţi de tip fantomă, operaţiuni  înregistrate în contabilitatea societăţilor pe care le administrează.

Afaceriştii reţinuţi sunt renumiţi, în special, va fiind abonaţi la lucrări de infrastructură finanţate din bani publici şi prin apropierea de clasa politică prahoveană. Mai mult, firmele pe care le administrează se numără pe lista sponsorilor mai multor campanii electorale.