Când am aflat despre o dezbatere legată de Spitalul de Pediatrie nu am putut să nu mă întreb „de ce acum”...de ce nu a avut loc o astfel de dezbatere în urmă cu cinci ani, cu trei ani, cu un an.
Răspunsul poate fi foarte simplu, chiar dacă, cel mai probabil, politicienii locali nu vor fi de acord cu afirmaţia mea: copiii nu votează! În ultimii 15 ani, primarii Ploieştiului (indiferent de nume sau de apartenenţă politică) au investit doar în pensionari! O categorie socială disciplinată, care votează cu partidul X pentru că a primit de la reprezentanţii partidului zahăr, ulei, pateu, pături sau pantofi.
Şi totuşi...Timp de două ore politicienii (senatori, deputaţi, consilieri locali şi judeţeni) au discutat despre un ipotetic spital de pediatrie. Din păcate, au fost două ore pierdute degeaba, pentru că nimeni nu a ajuns la nicio concluzie. Iar nevoia ploieştenilor de a avea un spital modern şi civilizat rămâne aceeaşi.
Discuţia a fost moderată de senatorul Ioan Luchian, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat.
Cel care a dorit să fie iniţiatorul dezbaterii, senatorul Andrei Volosevici, fost primar al Ploieştiului, a vorbit despre nevoia unui spital de pediatrie modern.
Liderul PSD Prahova, senatorul Daniel Savu, pus punctul pe „i” şi l-a întrebat pe Volosevici de ce nu a demarat o astfel de iniţiativă în perioada în care era primar al Ploieştiului, mai ales că „îl aveaţi pe Traian Băsescu, preşedinte, pe Emil Boc,premier, pe Roberta Anastase, şefa Camerei Deputaţilor şi chiar pe Gabriel Sandu, ministru”. „Aţi făcut în schimb stadionul şi aţi lăsat o gaură uriaşă în bugetul Ploieştiului”, a spus Savu.
Discuţiile despre o nouă locaţie a spitalului ar fi trebuit încheiate în după discursul lui Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar interimar al Ploieştiului.
Acreditare nouă pe locaţia veche
”Se discută despre spitalul de pediatrie dacă să funcţioneze sau nu în sediul Petrom, se discută despre un spital de pediatrie care să fie în Ploieşti sau să fie al judeţului... Eu cred că important interesul ploieşteanului. Între decembrie 2011, când a început USL să-şi formuleze ceea ce însemna campanie, şi data de astăzi au trecut nişte ani în care am evoluat. Am preluat Spitalul de Pediatrie de la Consiliul Judeţean Prahova, iar municipalitatea a investit în Spitalul de Pediatrie.
În luna iulie a acestui an, unitatea spitalicească de pe Bulevardul Independenţei va fi acreditată de Ministerul Sănătăţii. Ce se întâmplă în acest spital: numărul de paturi este suficient, 140, deoarece gradul de ocupare în perioadele de maximă solicitare este de 75%, s-au făcut investiţii de către municipalitate de igienizare pentru toate secţiile precum şi pentru grupurile sanitare, au fost achiziţionate purificatoare de aer”, a spus primarul interimar Iulian Teodorescu.
Discuţiile au continuat, iar din schimbul de replici dintre Anca Dobrescu, directorul DSP Prahova, şi viceprimarul Iolanda Băzăvan am înţeles că de fapt relocarea spitalului în fostul sediu OMV Petrom s-a blocat în birocraţia şi în lipsa de personal de la Direcţia de Sănătate Publică.
Oricum, nu pot să înţeleg cum la o dezbatere despre Spitalul de Pediatrie nu a fost niciun reprezentant al unităţii medicale. Niciunul dintre medicii de la Pediatrie nu au participat la dezbatere, deşi cel mai important punct de vedere era al celor care lucrează acolo.
Cu alte cuvinte, mult zgomot pentru nimic şi două ore pierdute într-un şir de vorbe fără a exista nicio concluzie...