Reţinerea omului de afaceri Sebastian Ghiţă în Serbia a fost tratată în amănunt de presa din ţara vecină. Interesant este punctul de vedere al jurnalistei sârbe Ivana Miloradovici care a explicat, la DigiFM, care sunt procedurile judiciare în ţara vecină şi ce s-a întâmplat într-un caz similar.

Ivana Miloradovici, jurnalist sârb, pentru DigiFM: „Marţi vom şti mai multe despre soarta lui Ghiţă.

Dar aş vrea să vă amintesc despre cazul bancherului bulgar Ţvetan Vasiliev, arestat tot în Serbia, la fel ca domnul Ghiţă. Bulgaria vrea să fie extrădat şi judecată în ţară. Vasiliev a cerut azil politic. A susţinut că dacă va fi extrădat în Bulgaria va fi persecutat politic, aşa că a cerut azil politic. Procedurile de azil în Serbia sunt foarte complicate şi lungi. Iar domnul Vasiliev a folosit această lacună procedurală pentru a-şi amâna extrădarea ani la rând.

Sebastian Ghiţă a fost bine sfătuit să comită o infracţiune în Serbia. A determinat demararea unei proceduri care n-are legătură cu extrădarea”.

Aşadar se pune întrebarea chiar a fost găsit din întâmplare Sebastian Ghiţă sau avem de-a face cu o adevărată strategie menită să îl ţină pe omul de afaceri departe de justiţia din România?