Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, a semnat avizul pentru restaurarea, reabilitarea, conservarea Crucii Caraiman, aviz solicitat de Direcţia Domenii şi Infrastructură – Ministerul Apărării Naţionale.

Lucrări vizează restaurarea şi refacerea a finisajelor teraselor, a finisajelor exterioare şi interioare, a confecţiilor metalice, a tâmplăriilor la partea de soclu, precum şi amenajarea unui spaţiu expoziţional în interiorul socluluianunţat Ministerul Culturii.

De asemenea, vor fi revizuite instalaţiile şi se va înlocui sistemul de iluminat al crucii, iar un sistem performant va asigura protecţia împotriva descărcărilor electrice din atmosferă, se mai precizează în comunicatul de presă.

Trebuie precizat că în iulie 2016, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern privind înscrierea imobilului ”Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război mondial” de pe Masivul Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Decizia semnării acestui aviz favorabil care se adaugă altora de acest gen, care vor fi luate în viitorul apropriat, în pregătirea aniversării centenarului Unirii de la 1 Decembrie 1918”, a declarat ministrul Ionuţ Vulpescu.