În Ploieşti, Leonard Doroftei este un brand. Este numele vedetei din sport care nu s-a sfiit niciodata să spună ca este un provincial, un republican, mândrindu-se cu originile sale ploieştene.

Campion mondial la box şi cetăţean de onoare al municipiului, Doroftei este umilit, aşa cum sunt umiliţi sportivii în Ploieşti de mai bine de un an.

Leonard Doroftei a ajuns să fie evacuat de Primărie din spaţiul în care funcţionează restaurantul care a devenit de aproape 11 ani o emblemă pentru Ploieşti. Fostul campion mondial a primit o notificare din partea municipalităţii prin care i se cere să evacueze urgent spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea până pe 25 august, pe motiv că funcţionează într-un bloc încadrat în clasa I de risc seismic.

"Mă simt onorat, pentru că Primăria se gândeşte la siguranţa mea", a comentat  Leonard Doroftei. "Această afacere reprezintă sursa de venit din care îmi întreţin familia. Am investit aici aproximativ 140.000 de euro. Dacă închid acum, dau faliment, am furnizori care trebuie plătiţi, iar pentru asta trebuie ca pub-ul să poată funcţiona în continuare", a mai afirmat Leonard Doroftei.

Legislaţia este clară, însă municipalitatea avea obligaţia să îi ofere emblemei Ploieştiului un alt spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea.