Aşa cum anunţăm încă de ieri, actualul primar Adrian Dobre a fost tras pe linie moartă de către PNL şi i s-a refuzat solicitarea de a candida din nou la funcţia de primar al Ploieştiului. Vestea a luat prin surprindere mediul politic, cu atât mai mult cu cât, în ultima zi a anului, Dobre a găsit de cuviinţă să facă apel în cauza în care prietenul sau, Andrei Volosevici, fusese achitat în prima instanţa de către Curtea de Apel Ploieşti pentru fapte de mare corupţie, dând astfel un semnal că vrea să îşi înlăture contracandidatul şi că se menţine ferm pe poziţia de a candida din nou.

 

Referitor la această situaţia, avocatul George Botez, vicepreşedinte al organizaţiei PSD Ploieşti,  ne-a declarat :

 

“Vreau să mulţumesc sincer conducerii PNL Prahova că l-a convins pe Dobre Adrian să nu mai candideze la primăria ploieşteana ! Este un gest de responsabilitate, de înalta conştiinţa civică. PNL ştie că Dobre lasă o primărie vraişte, cu un buget sărăcit şi aproape de faliment. Zilele care vor urmă vor dezvălui un Ploieşti incapabil să mai reziste cu un primar cu multe cadavre în dulap si fără o schimbare urgenţă a managementului urbei.

 

Nu mă interesează traseul politic al actualului primar, dar nu pot să îmi ascund zîmbetul faţă de ceea ce a declarat : sunt prea bun pentru Ploieşti, Senatul României are nevoie de mine, de experienţa mea, mă dedic ţării ! Noi, cei care am lucrat cu el ştim că este exact invers !

 

Norocul ploieştenilor este că Dobre pleacă şi că dacă ajunge în senat va fi mai aproape de stăpânii săi politici care îi vor putea stăvili din faşă iniţiativele fistichii, dându-I comandă “ Adi, mort !”.

 

Cât despre persoană care va fi desemnată candidat al PNL în aceste condiţii nu am nimic a spune, este problema internă a partidului. Cred că mai rău nu poate să fie decât varianta Dobre ! Sau, poate…cine ştie ? ”