După peste 9 luni de la începerea lucrărilor la giratoriul suspendat de la ieşirea din Ploieşti şi intrarea în Păuleşti, construcţia a prins formă. Au fost turnaţi aproape toţi pilonii de susţinere a tablierului. Pe partea dinspre Ploieşti Shopping City a început să fie turnat cimentul în cofragul stâlpilor. Singurii stâlpi care încă nu au fost „îmbrăcaţi“ total în beton, sunt cei care vor susţine direct cercul giraţiei. La jumătatea lunii aprilie, stâlpii erau doar la nivel de armătură.

Lucrările pentru primul sens giratoriu suspendat din România au început în septembrie 2013, la doar câţiva kilometri de Ploieşti. Construcţia, finanţată din fonduri europene, supra-traversează DN 1B, şi va dura aproximativ doi ani

La sfârşitul lunii aprilie, Consiliul Judeţean a intenţionat să rezilieze contractului de execuţie, cu firma SCT Bucureşti (Societatea de Construcţii în Transporturi), deoarece aceasta nu îşi plătise firmele subcontractante (cele care efectuau direct lucrarea), deşi primise tranşele de bani programate (6 milioane de lei), de la CJ. Problema plăţilor către subcontractanţi a apărut încă din ianuarie anul acesta.

Imediat după această sincopă, conducerea CJ a revenit asupra intenţiei şi a continuat relaţia contractuală cu firma SCT. Deocamdată, lucrările sunt în curs, iar în scurt timp va putea fi montat tablierul.

Un proiect unic  

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 şi a primit finanţare europeană, valoarea lucrărilor fiind de peste 17,7 milioane de euro. 16,7 milioane de euro sunt asiguraţi din bani europeni nerambursabili şi prin program guvernamental, Consiliul Judeţean Prahova urmând să suporte diferenţa.

Legătura de acces între DJ 102 şi DN1B cele două drumuri se va face prin bretele de acces denivelate şi un pod cu o lungime de aproximativ un kilometru. Inelul giratoriului va avea aproximativ 280 de metri. Giratoriul va înlocui intersecţia semaforizată existentă, separând fluxurile de trafic.

De investiţie vor beneficia ploieştenii, dar şi localnicii din comunele din jur, aproximativ 100.000 de turişti care merg din Ploieşti spre Valea Prahovei, Cheia şi partea de est a ţării, prin Buzău, aproximativ 100 de firme care îşi desfăşoară activitatea în nordul Ploieştiului, participanţii la traficul de tranzit şi operatorii de transport în comun persoane care asigură legătura între Ploieşti si localităţile limitrofe.