UPDATE Salvamont Buşteni anunţă  că se pare ca ursul este intr-o stare din ce in ce mai rea, pentru ca de aproape o ora nu s-a mai miscat din acel loc. Salvamontistii, jandarmii, administratia parcului si a fondului de vanatoare asigura acum perimetrul, ca niciun turist sa nu se apropie

Operaţiune extrem de dificilă la Bulteni, pe drumul spre Cascada Urlătoarea, Salvamontişii, alături de poliţişti şi jandarmi asigură zona şi încearcă capturarea unui urs rănit şi agresiv. Cel mai probabil ursul a fost rănit după ce s-a luptat cu un alt animal.

”Avertizare: urs ranit si agresiv pe poteca turistica spre Cascada Urlatoare. Evitati zona! Ursul a atacat un grup de muncitori si a muscat din masini. Se pare ca ursul este intr-o stare din ce in ce mai rea, pentru ca de aproape o ora nu s-a mai miscat din acel loc. Salvamontistii, jandarmii, administratia parcului si a fondului de vanatoare asigura acum perimetrul, ca niciun turist sa nu se apropie” au anunţat salvamontiştii din Buşteni pe reţeaua de socializare Facebook.

De asemenea, a fost emis şi un avertisment prin sistemul RO-ALERT.



Jandarmeria a anunţat pericolul printr-un comunicat de presă:

"Astăzi, 09.10.2020 în jurul orelor 09.30 în Buşteni, pe traseul spre Cascada Urlătoarea a fost semnalată prezenţa unui urs agresiv.
În zonă s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenţa animalului, acţionându-se pentru securizarea perimetrului, înştiinţarea prin intermediul mesageriei RO ALERT despre existenţa pericolului.
La faţa locului se deplasează specialişti veterinari şi paznicul de vânătoare pentru soluţionarea situaţiei. Animalul este agresiv, posibil să fie şi rănit.
La această acţiune participă Jandarmeria Montană împreună cu Poliţia Naţională şi echipele de specialişti veterinari."
, a anunţat sursa citată.

Animalul a muşcat din bara autospecialei de jandarmi. ”Se aşteaptă o echipă pentru tranchilizare, evaluare veterinară şi relocare a animalului” au mai transmis reprezentanţii IJJ Prahova. Nu s-a înregistrat nicio victimă până acum.

FOTO si VIDEO Salvamont Busteni si IJJ Prahova