O cisternă având o încărcătură de 40 de tone de acid sulfuric a lovit un parapet şi s-a răsturnat pe Drumul Naţional 1, în zona localităţii Câmpina, zona fiind izolată de autorităţi pe o rază de un kilometru. Şoferul a  cisternei a fost găsit mort sub cisternă

Se pare că şoferul a pierdut controlul volanului, miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.00, iar autocisterna s-a lovit de parapeţii de beton care desparte cele două sensuri ale DN1, răsturnându-se la kilometrul 91, în dreptul municipiului Câmpina.În urma impactului, cisterna a acroşat o ţeavă de gaze şi a luat foc, incendiul pornind de la capul-tractor şi cuprinzând întregul vehicul.

ISU Prahova a emis un comunicat de presă despre accidentul de la DN1

"În această dimineaţă în jurul orei 03:20, pe DN1 în dreptul municipiului Câmpina a avut loc un accident rutier, în care a fost implicată o autocisternă cu o capacitate de 40 tone şi cu încărcătura de acid sulfuric. La sosirea echipajelor de pompieri, s-a constatat că autocisterna a acroşat o conductă de gaz, producând o fisură în aceasta, urmată de un incendiu care se manifesta cu violenţă în zona cabinei.

Echipajele au acţionat pentru răcirea cisternei, concomitent cu asigurarea măsurilor de protecţie pentru personal şi populaţie, prin instituirea unui perimetru de protecţie pe o rază de aproximativ 1 km. S-au efectuat măsurători pentru a verifica dacă au existat scurgeri de substanţe toxice, lucru care nu a fost confirmat. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ 1 h şi 15 minute. Şoferul autocisternei a fost încarcerat, din nefericire a fost constatat decesul şi nu a fost identificat.

La locul accidentului s-au deplasat 8 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospecială pentru iluminat, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ. Intervenţia pentru protecţia comunităţii şi a mediului a fost a fost realizată de 57 de pompieri (7 ofiţeri şi 50 subofiţeri).

          În acest moment se execută operaţiuni de repunere a autocisternei pe roţi."