În timpul incendiului din cartierul Mimiu au circulat tot felul de zvonuri cu privire la existenţa unor deşeuri periculoase depozitate în depozitul care a ars. Joi a venit, însă, şi confirmarea din partea autorităţilor, care au detaliat ce alte materiale s-au făcut scrum în incendiu. Rămâne să se pronunţe şi autorităţile de mediu cu privire la substanţele toxice răspândite în atmosferă şi la modul în care a fost afectată populaţia.

ISU Prahova a transmis un comunicat de presă referitor la modul în care a decurs intervenţia din cartierul Mimiu, dar şi la rezultatele cercetărilor efectuate de specialişti la faţa locului.

Incendiul de pe strada Mimiului a fost lichidat, miercuri seară în jurul orei 20:55, după aproximativ 77 de ore de la izbucnire.

Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă au asigurat peste noapte căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 5300 tone de materiale plastice şi solide sub formă de baloţi, deşeuri provenind de la componente auto, uleiuri uzate, materiale textile, deşeuri medicale, precum şi două autoutilitare. Totodată, au fost salvate de către echipajele de pompieri o macara, o volă, două excavatoare, un utilaj agricol şi industrial de tip bobcat, şase autoturisme şi 28 de locuinţe situate în imediata apropiere a evenimentului.

Cercetările efectuate au indicat drept sursă probabilă a incendiului “flacăra”, iar împrejurarea determinantă este reprezentată de utilizarea “focului deschis în spaţii închise”.

Operaţiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens, gazele toxice degajate, cantitatea impresionată de materiale combustibile depozitate, precum şi de imposibilitatea de a asigura intervenţia din interiorul halei, elementele de construcţie nu prezentau siguranţă pentru salvatori şi nu în ultimul rând problemele cauzate de lipsa hidranţilor în zonă, alimentarea autospecialelor realizându-se din cinci puncte, iar cel mai aproape punct de alimentare fiind la apromativ 3 km. de locul intervenţiei.

La momentul transmiterii acestei informări, la locul evenimentului se află în supraveghere o autospecială de lucru cu apă şi spumă.