Acţiune comună a Poliţiei Locale, Poliţiei municipiului Ploieşti şi a angajaţilor de la Hale şi Pieţe. Scopul: evacuarea comercianţilor cu datorii la plata chiriei din spaţiul pentru comercializare a florilor, din incinta Pieţei Centrale. O parte dintre vânzătorii cu problemele plecaseră deja acasă şi nu au fost de faţă la ridicarea tarabelor. Cei prezenţi au cerut o păsuire, fără a avea prea mult succes.

Conducerea SC Hale şi Pieţe a iniţiat această acţiune pentru a disciplina comercianţii rău-platnici. Aproximativ 17 comercianţi au fost evacuaţi, iar mesele au fost ridicate de către angajaţii societăţii. În spaţiuldestinat vânzării de flori, din incinta Pieţei Centrale îşi desfăşoară activitatea 43 de agenţi economici.

„Am acţionat împotriva acelor comercianţi care nu şi-au plătit chiria de peste 60 de zile. Valoarea totală a chiriilor datorate societăţii noastre se ridică la suma de 63.000 de lei.  Dacă în cel mai scurt timp,  vânzătorii evacuaţi vin şi îşi plătesc toate chiriile restante le este permisă întoarcerea la vechiul stand. În caz contrar vom rezilia contractele şi vom aduce alţi comercianţi“, ne-a declarat Eugen Vâlcoci, director administrativ în cadrul SC Hale şi Pieţe.

Conducerea Hale şi Pieţe a decis rezilierea contractelor comercianţilor de flori care  au întârzieri mai mari de 60 de zile la plata chiriilor pentru spaţii, iar acţiunile vor continua în toate pieţele din oraş.