De câteva zile, conducerea TCE şi primarul Adrian Dobre povestesc (celor care vor să îi asculte) că doresc cumpărarea a 15 autobuze second hand pentru a îmbunătăţii parcul auto al societăţii care asigură transportul public al ploieştenilor. Deci la Ploieşti visăm la maşini vechi, deşi la Bucureşti se discută despre achiziţionarea a 600 de vehicule (trolee,tramvaie şi autobuze) NOI!

Ceea ce uită să povestească cei doi oficiali este că reţeta second handurilor a fost practicată de Radu Popescu, fostul director al TCE, în povestea celebrelor troleibuze Neoplan.

Conducătorii de atunci ai Primăriei Ploieşti şi RATP (pe atunci) promiteau să analizeze bine situaţia şi să cumpere vehiculele doar dacă sunt în perfectă stare de funcţionare şi nu pun în pericol cetăţenii. Au anchetat şi le-au cumpărat, iar astăzi din 24 de troleibuze mai funcţionează doar 17.

Reţeta, una agreată de apropiaţii Robertei Anastase din câte se pare, se pregăteşte a fi folosită şi acum. Aducem 15 autobuze vechi şi înnoim parcul auto al TCE…. Ideile vechi ale managementului PDL, preluate de primarul Adrian Dobre nu pot aduce nimic bun în ceea ce priveşte confortul cetăţeanului. De altfel, cetăţeanul nu prea contează în faţa directorului Alexandri Nicolae şi a primarului Adrian Dobre. Confortul, bunăstarea celor care folosesc transportul public în comun sunt noţiuni pe care cei care decid cum ar trebui redresată societatea de transport public nu le bagă în seamă

Vă readucem aminte declaraţiile celor responsabili de transportul public în comun din urmă cu şase ani, atunci când toată lumea spunea că Neoplanurile au probleme. Cu toate datelor evidente atunci, Primăria Ploieşti le-a cumpărat, iar astăzi avem nişte troleibuze pentru care nu există piese de schimb. Iar din 24 cumpărate în 2010, astăzi mai funcţionează doar 17, iar dacă vor fi mutate în garajul de pe Găgeni, în lipsa dotărilor necesare iintervenţiei la troleibuze, se vor strica toate...

Vom demara în zilele următoare un serial pentru a vă prezenta alte idei păguboase puse în practică în ultimii ani, idei care au adâncit gaura economică în care se află azi TCE. Dar şi cum actuala conducere nu găseşte nicio soluţie adevărată pentru redresarea economică a societăţii.