Viceprimarul cu atribuţii de primar, Iulian Teodorescu, a convocat Consiliul Local Ploieşti în şedinţă extraordinară pentru luni, 21 septembrie 2015, ora 13.00.

Problema arzătoare aflată în dezbatere este cea legată de traversarea supraterană a pasajului din zona Billa, investiţie extrem de importantă pentru ploieşteni. Investiţia va asigura rezolvarea unei probleme spinoase a Ploieştiului, ieşirea din municipiu în zona Gării de vest.

Cu prilejul efectuării lucrărilor s-a constatat o inexactitate a proiectului, datorată unor informaţii neconforme primite de la Distrigaz, ceea ce a făcut ca un picior al podului să fie translatat câţiva metri. Translatarea impune ca suprafaţa de teren necesară construirii obiectivului să se majoreze cu circa 200 metri pătraţi, însă această suprafaţă se află în concesiunea unui agent economic. Faţă de gravitatea situaţiei, agentul economic a fost de acord să cedeze terenul primăriei, solicitând la schimb un alt teren pe care să edifice o parcare pentru uzul său, dar şi cu caracter public.

Din păcate, deşi a fost de două ori pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local, reprezentanţii PNL nu au dorit să voteze acest proiect, motivând că întâi să fie găsit vinovatul pentru eroarea de proiectare şi apoi se va sta de vorbă! Ce au omis reprezentanţii liberalilor în legislativul ploieştean a fost faptul (cunoscut, de altfel) că blocarea acestui proiect va aduce prejudicii imense Ploieştiului, fiind vorba de un proiect pe fonduri europene care, dacă nu se va finaliza în termen,  va obliga urbea la achitarea lui din bani proprii, sumele urmând a fi luate de la capitole bugetare vitale: învăţământ, sănătate, ordine publică.

„ Sperăm ca a treia oară reprezentanţii opoziţiei să lase la o parte interesele politicianiste şi să se gândească bine la acest vot! Să nu se gândească niciun moment domniile lor că blocând proiectul vor arunca o lumină nefavorabilă asupra puterii locale. Ar fi un gest de iresponsabilitate care ar duce Ploieştiul în haos. Nu merită să sacrifici Ploieştiul pentru a câştiga alegerile locale din 2016. Fac apel la opoziţie să dea dovadă de realism şi onestitate măcar acum, în ceasul al 12-lea!”, a declarat pentru Jurnalul Prahovean, Cristian Ganea, consilier local, preşedinte PSD Ploieşti.