Şase taximetrişti ilegali au fost depistaţi de poliţiştii prahoveni în baza Planului de acţiune emis de I.G.P.R pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane

Astfel, încă de la primele ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, au identificat în trafic, pe raza mun. Ploieşti, pe str. Ştrandului, un autoturism al cărui conducător auto efectua transport rutier contra cost de persoane, pe traseul Ploieşti-Urlaţi.

Faţă de bărbatul de 49 de ani, din oraşul Boldeşti Scăieni,poliţiştii au aplicat sancţiunea contravenţională în valoare de 1.000 de lei, precum şi reţinea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Tot pe strada Ştrandului din municipiu, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, au depistat un alt conducător auto în vârstă de 59 de ani, care efectua transport de persoane neautorizat, contra cost, de această dată pe ruta Ploieşti-Valea Călugărească.

La data de 6 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni au oprit pentru control un autovehicul despre care existau indicii că ar efectua transport de persoane contra cost, în acesta fiind găsiţi şase pasageri care au precizat că urmau să achite suma de 120 lei pentru a fi transportaţi din oraş pe Platoul Bucegi.

Şi poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au depistat în trafic conducători auto care transportă frecvent şi în mod ilegal, persoane contra-cost.
Cu această ocazie, polţiştii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 de lei.

Celor trei conducători auto depistaţi atât pe DN 72 (efectuau transport pe ruta Ploieşti –Dâmboviţa), pe DN 1A (traseul Surani-Ploieşti), cât şi pe DN 1B/ DJ 102C (pe ruta Albeşti Paleologu/Urlaţi- Apostolache,  le-a fost suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.