După aproape patru ani de mandat, primarul Adrian Dobre a aflat de ce nu funcţionează lucrurile în Ploieşti! Cam mult am putea spune, dar nici măcar în al 12 lea ceas, edilul liberal nu a găsit o soluţie viabilă pentru a administra Ploieştiul aşa cum doresc cetăţenii.

Primarul, supravegheat îndeaproape de veşnicul consilier personal Eugen Prună, a chemat într-o şedinţă (în timpul orelor de program!) angajaţii Poliţiei Locale, dar şi pe cei ai SGU şi ai RASP, pentru a lămuri problemele legate de ordinea publică, dar şi de salubritate.

Adrian Dobre a început prin a-i lua de urechi pe poliţiştii locali motivând că nu sunt vizibili în stradă.  În replică, angajaţii instituţiei i-au explicat primarului faptul că atribuţiile pe care le au sunt limitate, dar şi faptul că din punct de vedere numeric nu pot acoperi toate zonele oraşului.

”Suntem şase sau opt patrule pe zi în tot oraşul”, i-a explicat un poliţist local primarului Adrian Dobre, care, nemulţumit că este contrat, a replicat că nu i-a dat cuvântul angajatului obraznic.

Nici solicitările de colaborare între SGU şi Poliţia Locală nu au avut sorţi de izbândă. "Avem cele mai mici salarii din Primăria Ploieşti. Nu putem acorda ore suplimentare, ci doar recuperări, iar acest lucru e imposibil pentru că avem angajaţi puţini. Vom încerca să facem ca o echipă de ridicări să funcţioneze şi în weekend", a spus Alin Dănilă, directorul SGU Ploieşti

Dobre a încercat să îşi umfle muşchii şi a promis că...va lua măsuri împotriva conducerii Poliţiei Locale, dar...nu astăzi, ci vineri, după ce va avea o întâlnire şi cu reprezentanţii Poliţiei Naţionale şi cu cei ai Jandarmariei. (Ce treabă or avea jandarmii sau poliţiştii naţionali cu sancţionarea şefilor de la Locală, nu prea înţelegem....)

Mai mult, edilul a cerut localilor să se transforme în...detectivi care să îi descopere pe cei care aruncă deşeuri în locuri neconforme. "Eu, dacă merg, vă arăt în câteva minute cine şi unde a aruncat moloz sau alte deşeuri", a spus mândru... Sherlock Dobre! Pacat ca nu merge !

La final, apoteotic, liberalul a lansat şi concluziile întâlnirii:"Dacă nu voi vedea îmbunătăţiri ale activităţii dumneavoastre, voi fi nevoit să vin cu măsuri drastice privind reorganizarea instituţiei în faţa Consiliului Local".

De fapt, se pare că lui Eugen Prună, care conduce in realitate primaria, i-a căşunat pe norma de hrană a poliţiştilor locali, considerând că astfel se va face o economie substanţială la bugetul local. Sau o fi adevărat că vajnicul consilier personal al primarului liberal şi-ar dori să fie şi şeful Poliţiei Locale Ploieşti, asa cum se zvoneste....?  Dar oare cum va renunţa la tot felul de avantaje pe care le are în Primărie (spre exemplu la indemnizaţiile primite ca membru în unităţile de implementare a proiectelor pe fonduri europene...) sau la accesul la informatiile privind licitatiile publice, ochiul dracului in primarie.....

Oricum, frumoasă carieră pentru Eugen Prună: de la şef Departament Apărarea Constituţiei la SRI, la şef Compartiment Detectivii Gunoaielor în Primarie ! Un pas înainte..uriaş...am putea spune! Valorile "izbandeste" mereu !