Un incident aviatic a avut loc, la Strejnic, în judeţul Prahova.

Un elicopter de tip Robinson 222, care aparţine Şcolii Superioare de Aviaţie, s-a prăbuşit la aterizare, la bordul aeronavei aflându-se pilotul-instructor şi un cursant. Niciunul dintre cei doi nu a fost rănit

IPJ Prahova a confirmat incidentul care s-a soldat cu avarierea elicopterului şi a anunţat că a fost demarată o anchetă.

"La fata locului s- au deplasat un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti si politistii de la TF, pentru cercetari.
Se vor efectua cercetari privind savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 98 alin. 2 din OG 29/1997 (Codul aerian civil).", a anunţat IJP Prahova

Se pare că elicopterul, care a decolat din curtea aerodromului, avea probleme tehnice.

Elicopterul efectua manevre de aterizare, moment în care a lovit solul cu partea din spate, anunţă ISU Prahova. De altfel, reprezentanţii aerodromului nici nu au anunţat incidentul prin 112.

"La nivelul IGSU nu s-au înregistrat apeluri prin intermediul serviciului 112 referitoare la vreun incident aviatic în judeţul Prahova. Pe baza informaţiilor vehiculate în presă, ISU Prahova a verificat situaţia la Şcoala de Aviaţie Strejnic, care a informat că în momentul efectuării unei manevre de aterizare un elicopter a atins cu partea din spate solul. Cele 2 persoane aflate la bord nu necesită îngrijiri medicale. În urma discuţiilor cu reprezentanţii Şcolii de Aviaţie, nu a fost necesară angrenarea resurselor ISU Prahova la faţa locului", se arată într-un comunicat al ISU Prahova.