Filarmonica "Paul Constantinescu" vă propune la început de an o Călătorie muzicală. Orchestra simfonică, la al cărei pupitru dirijoral se va afla maestrul Radu Postăvaru, vă invită în lumea creaţiei compozitorului american Leroy Anderson. În cea de-a doua parte a serii, cu concursul Corului Filarmonicii condus de dirijorul Eduard Dinu, vă veţi putea reîntâlni cu muzica formaţiei Queen. Concertul este programat să aibă loc joi, 10 ianuarie 2019, de la ora 19.00.

 

Leroy Anderson s-a născut în Cambridge, Massachusetts, din părinţi suedezi, iar primele lecţii de pian le-a primit de la mama sa, organistă în biserică. A continuat să studieze pianul la Conservatorul de Muzică din New England. În 1925 a intrat la Harvard College, unde a fost elevul unor profesori de marcă, printre care s-a numărat şi George Enescu. A absolvit Facultatea de Arte magna cum laude în 1929 şi a fost primit în Phi Beta Kappa, cea mai veche societate de onoare academică din Statele Unite. "Belle of the Ball", "Blue Tango", "Forgotten Dreams", "Serenata", "Sleigh Ride", "Song of the Bells" – Waltz,  "The Girl in Satin", "The Syncopated Clock" şi "The Penny - Whistle Song" sunt compoziţiile care vă vor încânta în prima parte a programului.

 

Călătoria muzicală vă va purta apoi în lumea rock-ului, prin intermediul creaţiilor legendarei formaţii Queen. Programul cuprinde "Bohemian Rhapsody", "Another one bites the dust", "Flash", "Love of my life", "Radio Ga Ga", "Friends will be friends", "Bicycle Race", "A kind of Magic" şi "We will rock you". Partea vocală va fi susţinută de Corul Filarmonicii, condus de dirijorul Eduard Dinu.

 

Biletele, în valoare de 30 de lei (întreg), 20 de lei (pensionari) şi 10 lei (elevi/studenţi) pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii sau online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu.