Aleşii locali au aprobat, în şedinţa Consiliului Local de vineri, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018 a Primăriei Ploieşti. Trei sferturi din bani municipiului se vor duce în acest an pentru cheltuielile de personal, însă edilul Adrian Dobre are la dispoziţie o sumă frumuşică pentru ...circ şi distracţie.

1,7 milioane de lei vechi este suma trecută iniţiat în proiectul de buget, însă social democratul George Botez a reuşit, printr-o lovitură de maestru, introducerea unui amendament prin care banii de distracţie au fost diminuaţi.

Nu foarte mult..însă...

Spre supărarea liberalilor Botez a propus majorarea sumei acodată pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Catedralei Sfântul Ioane Botezătorul de la 100.000 de lei (cât era prevăzut iniţial) la 200.000 de lei. George Botez a solicitat finalizarea lucrărilor mai ales că suntem în anul în care sărbătoril Centenarul Marii Uniri. Amendamentul a trecut, dar liberalii au votat împotrivă (inclusiv Iulian Bolocan, un apropiat al bisericilor din Ploieşti)

Cert este că primarul Dobre va putea cheltui 1,6 milioane de lei, bani publici, pentru festialuri, târguri şi alte sindrofii.