Ministerul Justiţiei se chinuie de mai bine de 20 de ani să finalizeze clădirea  în care ar trebui să funcţioneze viitorul Palat al Justiţiei din Ploieşti. În această săptămână, Ministerul a recunoscut oficial că noul sediu în care vor funcţiona, la un moment dat,instanţele din Ploieşti, nu va fi gata în 2018, ci abia în 2019, scrie Actualitatea Prahoveană

Obiectivul este finalizat, în prezent, doar în proporţie de 89%, a anunţat Ministerul Justiţiei, cu prilejul prezentării situaţiei proiectelor din toată ţara, la data de 24 aprilie. Acelaşi document indică drept termen de finalizare 2019, nu 2018. Nu ar fi prima dată, însă, când data este amânată, dacă ne gândim că lucrările au fost demarate prin 1996 şi, la vremea respectivă, planul era ca ele să fie încheiate în cel mult patru ani.

Valoarea lucrărilor la Palatul de Justiţie este de aproximativ  41 de milioane de lei, cu tot cu TVA, fondurile provenind dintr-un împrumut extern, contractat de la BIRD.

În aceeaşi situaţie prezentată de Ministerul Justiţiei, cuprinzând în total 38 de obiective de investiţii, se face referire şi la clădirea Tribunalului Prahova, din centrul Ploieştiului. Aici, reabilitarea este aproape gata, stadiul lucrărilor fiind de 98%, iar termenul de finalizare este anul 2018.

În prezent, Judecătoria Ploieşti şi Tribunalul Prahova funcţionează într-o clădire închiriată de la SC Hale şi Pieţe, de pe str. Văleni, iar Curtea de Apel Ploieşti în aripa estică a Palatului Culturii din Ploieşti.