Senatorul PSD Robert Cazanciuc critică, pe pagina personală de Facebook, întârzierile în finalizarea lucrărilor la Palatul Justiţiei din Ploieşti. Politicianul consideră că o justiţie conform aşteptărilor cetăţenilor este înfăptuită de magistraţi cu vocaţie în sedii în care cetăţenii să păşească cu încredere.

"În anul 2013 au fost reluate procedurile pentru finalizarea celei mai vechi investiţii (1996) derulate de Ministerul Justiţiei, Palatul Justiţiei din Ploieşti, cu termen de finalizare în luna iulie 2017. Am atras atenţia public asupra riscului de nerespectare a termenelor pentru aceasta investiţie şi am avut încredere în angajamentul public al candidatului la funcţia de ministru al Justiţiei în februarie 2017. Unde suntem astăzi? În situaţia ca nici măcar în anul 2018 să nu putem soluţiona problema infrastructurii judeţului cu cea mai mare populaţie după Bucureşti, unde fiecare lună de întârziere în şantier poate însemna luni de zile în plus de aşteptare, şedinţe încărcate, motivări ale soluţiilor judecătorilor redactate la sute de zile distanţă de la pronunţare, precum şi costuri uriaşe pentru cetăţenii care îşi văd cărate dosarele cu ajutorul cărucioarelor dintr-un supermarket unde totul este de vânzare", a scris Cazanciuc luni pe pagina sa de Facebook, într-o postare intitulată "De la şantier, la minister".

El a amintit că în cadrul audierilor pentru învestirea noului guvern a avut o intervenţie minimală "pentru a da posibilitatea Opoziţiei să adreseze cât mai multe întrebări ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pornind de la premisa că o majoritate parlamentară are mai multe posibilităţi de a verifica îndeplinirea angajamentelor luate în campania electorală".

"Din fericire, Ministerul Justiţiei este în continuare vecin cu Ministerul Finanţelor şi sunt absolut convins că domnul Eugen Teodorovici va sprijini finalizarea proiectului de investiţii în sediile a 24 de instanţe din capitalele de judeţ, proiect început în decembrie 2014, cu singura condiţie ca cineva să îi spună că altfel riscăm să nu ne onorăm angajamentele, iar de acest lucru nouă chiar ne pasă. O justiţie conform aşteptărilor cetăţenilor nu poate fi înfăptuită fără o legislaţie în care omul este valoarea supremă; justiţia este înfăptuită de magistraţi cu vocaţie în sedii în care cetăţenii să păşească cu încredere şi nu să se simtă umiliţi de cum trec pragul unei instanţe de judecată", a adăugat Cazanciuc.

El menţionează că evitarea unor răspunsuri la unele ştiri din media, în care au fost prezentate dificultăţile de administrare a Justiţiei la instanţele din Ploieşti, s-ar putea să nu ajute la finalul celor patru ani de guvernare pentru a nu-i dezamăgi pe cei care au acordat un vot covârşitor.