Peste 300 000 de  ţigarete de contrabandă au fost ridicate de poliţiştii din Prahova, iar 29 de persoane au fost conduse la audieri, în urma a 31 de percheziţii domiciliare, efectuate la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

           

La data de 10 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 31 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu ţigări.

 

Percheziţiile au fost efectuate în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Ilfov şi Suceava.

 

Din cercetări a reieşit că, din anul 2017 şi până în prezent, persoanele bănuite în cauză s-ar fi aprovizionat cu ţigări provenite din spaţiul extracomunitar, fără a deţine documente legale.

 

Ulterior, le-ar fi distribuit şi comercializat în diverse localităţi.

 

Pachetele de ţigări ar avea aplicate banderole fiscale de marcaj, emise de autorităţile din Ucraina şi Moldova.

 

În urma percheziţiilor au fost ridicate peste 300 000 de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 250 000 de lei, tutun vrac şi telefoane mobile.

 

29 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

 

La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, precum şi jandarmi din cadrul B.S.I.J. Bucureşti şi Gruparea Mobilă Matei Basarab din Ploieşti.