Acţiune de amploare a forţelor de ordine în cartierul Mimiu din Ploieşti, scena unor conflicte violente în ultima perioada. Cartierul este locuit aproape în totalitate de persoane de etnie romă, iar instituirea restricţiilor de circulaţie din cauza pandemiei de au transformat zona într-o adevărată scenă de război.

La acţiune au participat 123 de poliţişti, 9 luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, 35 de jandarmi, 26 de poliţişti locali şi 10 militari, care au urmărit identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanţelor militare, normele la regimul rutier şi cele de convieţuire socială. În sprijinul lor au fost aduse şi două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, care au survolat zona Mimiu, scena unor conflicte violente în ultima perioadă, un conflict violent având loc chiar în prima zi de Paşte.

În timpul raziilor de luni, "forţele de ordine au legitimat 278 de persoane şi au controlat 151 de autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 79 pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare, 6 pentru abateri de la prevederile OUG 195/2002 şi 1 pentru încălcarea Legii nr. 61/1991.  Valoarea amenzilor aplicate este de peste 196.600 de lei", au anunţat reprezentanţii IJP Prahova.

Acţiuni similare au fost organizate, aseară, în mai multe zone din ţară în care în ultimele zile au fos semnalate violenţe.